به گزارش روابط عمومی بنیاد مسکن استان بوشهر به نقل از پایگاه تحلیلی سپاس، تولید مسکن در هر جامعه……
به گزارش روابط عمومی بنیاد مسکن استان بوشهر به نقل از پایگاه تحلیلی سپاس، تولید مسکن در هر جامعه نه فقط نشان دهنده رشد اقتصادی است، بلکه در تأمین نیازهای اجتماعی افراد نقش مؤثری را ایفا میکند. از طرف دیگر روستاها مرکز تولیدات کشاورزی، دامی و صنایعدستی کشور محسوب میشوند که سهم عمدهای را در تولیدات سایر بخشها و اشتغال بر عهدهدارند. توسعه روستاها و جلوگیری از مهاجرت بیرویه روستاییان با توسعه زیرساختها امکان پذیر است و اگر این زیرساختها به خوبی صورت نگیرد شاهد خالی شدن هرچه بیشتر روستاها خواهیم بود. بر این اساس بخش مسکن به عنوان یکی از فصول اساسی و اولویتدار برنامههای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر کشور در نظر گرفته شده است.
اجرای طرحهای هادی روستایی اولین قدم برای اجرای توسعه روستا به شمار میرود.
به گفته مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان دشتی اجرای طرح هادی روستایی با محوریت تقویت میدان محله در سال ۹۶ در روستای گلستان آغاز شد که در سال جاری مبلغ یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال توسط فرمانداری در کمیته برنامه ریزی شهرستان جهت پرداخت مطالبات بوستان روستایی، چمن مصنوعی و اجرای طرح هادی در این روستا مصوب شد.
مهندس صالحی، ضمن اشاره به کارهای انجام شده در این روستا گفت: اجرای طرح هادی روستایی، بوستان روستایی، چمن مصنوعی ورزشی، صدور سند مالکیت با همکاری اداره ثبت اسناد، تسهیلات بهسازی ویژه جهت ساخت اماکن مسکونی از مهم ترین فعالیتهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در جهت توسعه روستاها در نقاط مختلف شهرستان دشتی است که تاکنون توانسته آن را بهخوبی به انجام برساند.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که بر سر راه روستاییان برای توسعه روستایی در شهرستان دشتی وجود داشت بدون سند بودن زمینها و منازل مسکونی آنان بود که در این راه بنیاد مسکن دشتی با همکاری اداره ثبت اسناد در اقدامی مشترک سعی در رفع این نقیصه برای روستاییان دشتی کردند. با بیان اینکه تاکنون تعداد ۱۴۰ جلد سند مالکیت در روستای کبگان با همکاری اداره ثبت صادرشده است افزود: با توجه به تعداد خانوار روستا در آخرین سرشماری رسمی (۷۹ خانوار) تقریباً ۱۰۰ درصد اماکن روستای کبگان سنددار شدهاند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان دشتی بیان کرد: زمستان هرسال برای اهالی روستاهای حاشیه مُند و دهستانهای بخش غربی شهرستان دشتی به لحاظ نداشتن آب نماهای مناسب بسیار سخت و ناگوار بود. به دلیل نبود راه مناسب و انبوه آب نماها، عملاً زمستان مسیر راه در این روستاها از بین رفته و رفت و آمد اهالی بسیار مشکل و در عمل غیرممکن میشد. در این میان روستای کُردوان علیا یکی از مشکل دارترین روستاها در زمینه ی آب نماهای روستایی در شهرستان بود. اما بنیاد مسکن برای رفع این مشکل بزرگ در این روستاها اقداماتی مانند ایجاد آب نماها، تعریض و بهسازی جادههای روستایی پر رفت وآمد انجام گرفته و در کمیته برنامه ریزی شهرستان اعتبارات لازم در این زمینه تصویب گردیده است. در حال حاضر ۹۰ درصد پل ورودی روستای یاد شده پیشرفت دارد و تا پایان سال آبراه ورودی روستا به بهرهبرداری خواهد رسید و مشکل اهالی در ایام بارندگی برطرف میشود.
مهندس صالحی در ادامه افزود: بهسازی معابر روستایی، آسفالت کوچهها و معابر اصلی هر روستا از مهمترین فعالیتهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سالهای اخیر به شمار میرود. وی در مورد بهسازی معابر روستایی در روستای کردوان میته گفت: در سال ۱۳۹۶ در کمیته برنامهریزی شهرستان، فرمانداری مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال جهت بهسازی معابر روستا به مساحت ۱۸۰۰ مترمربع در نظر گرفته شد که با این مبلغ عملیات زیرسازی با مقاطع هیدرولیکی و اساس انجام میشود و عملیات روسازی آسفالت این روستا از محل اعتبارات ملی و در قالب قیر رایگان اجرایی خواهد شد.
وی تصریح نمود: در سالهای اخیر با توجه به بحث زلزله و فعال شدن کمربند زلزله در استان بوشهر بنیاد مسکن شهرستان دشتی ضمن پرداخت تسهیلات مقاوم سازی روستایی سعی در ایمن کردن خانه روستایی نمود، حتی روستاهای کوچکی مانند روستای چهله از این مقاومسازی بینصیب نماندند. وی با اشاره به جمعیت ۱۴۳ نفری و وجود ۴۷ خانوار در این روستا افزود: تاکنون ۵۴۰۰ مترمربع اجرای طرح هادی صورت گرفته و تعداد ۴۴ فقره سند مالکیت با همکاری اداره ثبت اسناد صادر گردیده است و تعداد ۱۶ فقره تسهیلات بهسازی ویژه دریافت کردهاند.
مهندس صالحی خاطرنشان ساخت: مقاوم سازی در این روستا افزایش ۳۴ درصدی را نشان میدهد که با توجه به افق چشمانداز ۱۴۰۴ مقاوم سازی در این روستا با استقبال حداقل استفاده ۲ خانوار از تسهیلات طرح ویژه بهسازی به ۷۰ درصد خواهد رسید.