معاون عمران روستایی بنیاد مسکن گفت: از ۶۰ هزار روستای موجود در کشور ۴۰ هزار و ۸۰۰ روستا دارای طرح هادی هستند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بنیاد مسکن استان بوشهر به نقل از ایرنا؛ محمد رضا شاملو در همایش تبیین عملکرد ۴۴ ساله بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در جمع فرمانداران، دهیاران و بخشداران استان بوشهر افزود: تا قبل از انقلاب طرحی با عنوان طرح هادی وجود نداشت اما به برکت انقلاب اسلامی (از دهه ۷۰) تاکنون بخش زیادی از روستاهای کشور معادل ۶۶.۷ درصد از طرح هادی برخوردار شدهاند.
وی بیان کرد: با تلاش شبانه روزی سهم روستاهای کشور از محل اعتبارات ملی و استانی جذب شده است و خوشحال هستیم که امروز بخشی از حق جامعه روستایی برای انجام کارهای عمرانی جذب شده است و به طور قطع تلاش میشود که این سهم افزایش یابد.
شاملو با اشاره به عقب ماندگی تاریخی روستاهای کشور اضافه کرد: هرچند هنوز فاصله جامعه روستایی با شهرها زیاد است اما توجه به روستاها موجب تامین امنیت غذایی و عمومی کشور شده و از بروز بحرانهای شهری جلوگیری میشود.
وی با تاکید بر نظافت روستاها گفت: دفع بهداشتی پسماند خیلی کار پرهزینه ای نیست و برای نظافت روستاها واجب و ضروری است.
معاون عمرانی روستایی بنیاد مسکن ادامه داد: رسیدگی به روستاها هرچند کارهای کم هزینه اما بسیار موثر در فرهنگ سازی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
گردشگری روستایی از اقدامات زودبازده و کم سرمایه برای روستاها
شاملو اضافه کرد: گردشگری روستایی از اقدامات و فعالیتهای زودبازده و کم سرمایه است که با هدف توسعه گردشگری، بهسازی و احیاء بافتهای با ارزش روستایی است در همین ارتباط تاکنون برای ۳۰۰ روستا طرح گردشگری تعریف شده است.
وی با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجازی روستاهای ساحلی استان بوشهر گفت: رشد فزاینده ساخت و سازهای غیرمجاز خطر تبدیل وضع سواحل جنوبی به سواحل شمالی را گوشزد میکند.
شاملو افزود: محدودیت اراضی زراعی و باغی در استان بوشهر این نگرانی را به دنبال دارد که با این روند ساخت و ساز این اراضی در استان آسیب ببینند.
وی حفظ کارهای انجام شده و نگهداری از بوستانها و چمنهای روستایی را از کلیدیترین و کم هزینهترین کارهای انجام شده در روستاها عنوان کرد.
ضرورت تامین درآمدهای پایدار در روستاها
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن گفت: براساس قانون دهیاریها خودکفا و باید با استفاده از ظرفیت محلی خود اداره شوند این درحالی است که اگر امروز از دهیاریها عوارض آلاینده و مالیات بر ارزش افزوده گرفته شود زمینگیر میشوند.
شاملو با اشاره به محدودیت ظرفیت روستاها افزود: یکی از اشکالها این است که ما به دنبال درآمدهای پایدار و ظرفیتسازی در روستاها نبودهایم.
وی با تاکید براینکه توسعه در روستاها باید به صورت هماهنگ و متوازن باشد گفت: اگر توسعه به صورت متوزان در روستاها صورت نگیرد با آسیب روبرو خواهیم شد.
شاملو با اشاره به ضرورت تعریف طرح آبادانی و پیشرفت منظومههای روستایی اضافه کرد: استان بوشهر در شروع مطالعات این طرح در ابتدای برنامه ششم پیشتاز بود ولی در ادامه و فرایند کار خیلی موضوع پیش نرفت.
معاون هماهنگی امورعمرانی استان بوشهر گفت: تا کنون از سوی بنیاد مسکن در استان بوشهر ۱۷۱ زمین چمن به مساحت بیش از ۲۵۶ هزار متر مربع و ۲۶۵ بوستان روستایی با سرانه سه متر مربع برای نشاط و شادابی روستا نشینان آماده شده است.
محمدهادی رستمیان با اشاره به خدمات این دستگاه در بهسازی معابر روستایی، افزود: در چند دهه اخیر بنیاد مسکن ۷۵۰ کیلومتر از معابر روستایی را بهسازی کرده و در ایام دهه فجر یک و نیم میلیون متر مربع طرح آسفالت افتتاح شده است.
وی اضافه کرد: بسته کاملی از انواع خدمات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در دومین سفر رئیس جمهور به این استان افتتاح میشود.
رستمیان گفت: ۱۸۵ روستای در معرض خطر سیل در استان بوشهر شناسایی شده است و از سال ۹۸ تاکنون ۶۱ روستا ایمن سازی شده است و مابقی نیز در برنامه است تا با جذب اعتبار مناسب ایمن سازی شود.
وی ادامه داد: همچنین بنیاد مسکن با همکاری اداره کل ثبت اسناد استان بوشهر تاکنون بیش از ۷۶ هزار جلد سند برای املاک روستایی صادر کرده است و بیش از ۳۶ هززار واحد مسکن روستایی از سال ۸۴ تاکنون در قالب تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن روستایی در این استان مقاوم سازی شده است.
رستمیان با بیان اینکه بوشهر از استانهای بالا در خطرپذیری در برابر زلزله است، اعلام کرد: با این اقدام میزان مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان بوشهر به ۶۰ درصد رسیده است.
معاون هماهنگی امورعمرانی استان بوشهر گفت: علاوه بر این تا کنون ۹ هزار ۹۲۹ واحد مسکونی که بر اثر سیل و زلزله آسیب دیده بود، بازسازی کامل شده است و کمک های بلاعوضی در این زمینه به مردم شده است.
وی افزود: در یکسال گذشته یکهزار و ۷۴۵ واحد مسکن روستایی در استان بوشهر افتتاح و بهره برداری شده است.
رستمیان اضافه کرد: در دهه فجر ۲۴۵ میلیارد تومان پروژه از سوی دهیاران در روستاها به بهره برداری رسیده است که اقدامات قابل توجهی محسوب میشود.
وی افزود: امروز پس از انقلاب اسلامی مردم ولی نعمتان جامعه هستند و این تغییر نگرش و فرهنگ نسبت به پیش از انقلاب تفاوت بسیاری دارد و از امروز گامهای استوارتری برای اقدامات موثر و محکمتر بر خواهیم داشت.